- Total: 50 min Prep: 30 min Cook: 20 min Yield: 12 cupcakes
Bahan-bahan
- 1 1/2 cawan tepung serba guna
- 1 1/4 sendok teh serbuk penaik
- Garam 1/4 sudu teh
- 1 batang mentega unsalted, melembutkan
- 1 cawan gula
- 2 telur besar, pada suhu bilik
- 2 sudu teh ekstrak vanila
- 2/3 cawan susu keseluruhan, pada suhu bilik
- Frosting, resepi berikut, untuk topping
Frosting Putih:
- 4 putih telur besar
- 3/4 cawan gula
- Secubit garam
- 2 melekat mentega tanpa lemak, dipotong menjadi kepingan, dilembutkan (lihat Nota Cook)
Cara-cara
Panaskan ketuhar hingga 350 darjah F. Baris periuk muffin 12-cup dengan kertas liner. Pukul tepung, serbuk penaik dan garam dalam mangkuk. Pukul mentega dan gula di dalam pengadun berdiri yang dilengkapi dengan lampiran padat pada kelajuan sederhana hingga kurang daripada 4 minit. Pukul dalam telur, satu demi satu, mengikis mangkuk seperti yang diperlukan. Pukul di vanila. Kurangkan kelajuan pengadun kepada sederhana rendah; pukul separuh daripada campuran tepung, maka semua susu, kemudian campuran tepung yang tinggal sehingga hanya digabungkan.
Bahagikan adunan di antara cawan muffin, mengisi setiap tiga suku penuh. Bakar sehingga tusuk gigi dimasukkan ke dalam pusat kek cawan keluar bersih, 18 hingga 20 minit, berputar pan di tengah jalan. Pindahkan kuali ke rak dan biarkan sejuk 5 minit, kemudian keluarkan cupcakes ke rak untuk menyejukkan sepenuhnya. Teratas dengan Frosting.
Frosting Putih:
Pukul putih telur, gula dan garam dalam mangkuk tahan panas yang ditetapkan di atas periuk air mendidih (jangan biarkan mangkuk menyentuh air) sehingga campuran hangat dan gula larut. Keluarkan mangkuk dari kuali; biarkan sejuk sedikit.
Pukul campuran putih telur dalam pengadun berdiri dipasang dengan lampiran kocokan (atau dengan pengadun tangan) pada kelajuan tinggi sehingga puncak puncak, 12 hingga 15 minit. Pukul dalam mentega beberapa keping pada satu masa, kemudian teruskan memukul sehingga licin. (Jangan bimbang jika campuran itu kelihatan dipisahkan pada mulanya-ia akan datang bersama-sama apabila anda memukul.)
Nota Masakan
Pastikan mentega anda bagus dan lembut (tanpa sejuk) atau buttercream boleh curdled apabila mencampurkan.
Tuesday, 19 December 2017
- Blogger Comments
- Facebook Comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment
Hi, please leave your comment.
Hai, sila tinggalkan komen anda.