-
- Total: 27 min Prep: 7 min Cook: 20 min Yield: 12 muffins
- Level: Easy
Bahan-bahan
2 cawan tepung serba guna
1 1/2 sendok teh baking soda
1/2 garam sudu teh
4 pisang terlalu masak
1 gelas gula perang
3/4 cawan (1 1/2 batang) mentega unsalted, cair dan sejuk
2 biji telur
1 sudu teh ekstrak vanila tulen
1/2 cawan pecan, dicincang
Arah
Panaskan ketuhar hingga 375 darjah F dan tin mentega ringan 2 muffin.
Dalam mangkuk besar, gabungkan tepung, baking soda, dan garam; mengetepikan. Mash 2 pisang dengan garpu dalam mangkuk kecil supaya mereka masih mempunyai sedikit tekstur. Dengan pengadun elektrik dipasang dengan kawat kawat, cobalah bananas dan gula bersama-sama seperti yang anda maksudkan, selama 3 minit yang baik. Masukkan mentega cair, telur, dan vanila dan pukulan dengan baik, mengikis sisi mangkuk sekali atau dua kali. Campurkan dalam bahan-bahan kering sehingga dimasukkan. Lipat di kacang-kacangan dan pisang tumbuk dengan spatula getah. Sendok adunan ke dalam tin muffin untuk mengisi mereka kira-kira separuh. Beri mereka rap di kaunter untuk mendapatkan sebarang buih udara.
Bakar sehingga tusuk gigi yang terperangkap dalam muffin keluar bersih, 18 hingga 20 minit. Biarkan sejuk selama beberapa minit sebelum menukar mufin keluar. Hidangkan panas atau pada suhu bilik
Tuesday, 19 December 2017
- Blogger Comments
- Facebook Comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment
Hi, please leave your comment.
Hai, sila tinggalkan komen anda.