- Total: 30 min Prep: 15 min Inactive: 5 min Cook: 10 min Yield: approximately 6 (8-inch round) waffles
- Level: Easy
Bahan-bahan
- 4 3/4 auns tepung serba guna, kira-kira 1 cawan
- 4 3/4 auns tepung gandum keseluruhan, kira-kira 1 cawan
- 1/2 sudu teh baking soda(soda penaik)
- 1 sudu teh serbuk penaik(baking powder)
- 1 sudu garam
- 3 sudu gula
- 3 biji telur keseluruhan, dipukul
- 2 auns mentega tidak bergaram, dicairkan
- 16 auns buttermilk, suhu bilik
- Semburan minyak sayur-sayuran, untuk wafel besi
Panaskan kuali wafel mengikut arahan pengeluar produk.
Dalam mangkuk sederhana satukan bersama-sama tepung, soda penaik, serbuk penaik, garam, dan gula. Dalam mangkuk lain pukul bersama-sama telur dan mentega cair, dan kemudian tambah buttermilk itu. Masukkan bahan-bahan basah ke dalam bahan kering dan kacau sehingga sebati. Biarkan ia berehat selama 5 minit.
Letakkan adunan wafel yang disyorkan ke atas kuali mengikut saranan pengeluar. Tutup bahagian atas besi dan masak sehingga wafel berwarna emas di kedua-dua belah sehingga mudah dikeluarkan dari kuali. Hidangkan segera atau simpan hangat dalam oven 200 darjah F hingga sedia untuk dihidangkan.
AB
0 comments:
Post a Comment
Hi, please leave your comment.
Hai, sila tinggalkan komen anda.